Polyester vervuiling

WVT Industries helpt emissies van schadelijke stoffen te voorkomen. Voor een klant onwikkelden wij een product als oplossing voor een te hoog aceton-emissie.Dit kwam voor bij de productie van onze drukvaten in glasvezel waarbij polyesterhars verneveld wordt en in mallen gespoten, samen met glasvezelsnippers. Het verdunnen van de hars gebeurt met aceton.

Onze klant concludeert: “Na gebruik van PolySolv ® van WVT Industries zijn onze emissies van gemiddeld 300 ppm aceton gedaald naar 2,2 ppm, een aanzienijke reductie onder de opgelegde grenswaarde. Op dat vlak is de overheid tevreden. Wij uiteraard ook!”

WVT Industries trad hier opnieuw op als een echte partner, die in samenspraak met de klant tot een werkbare oplossing komt.

Poly Solv is een product dat specifiek ontwikkeld werd als alternatief voor Aceton in de polyester verwerkende nijverheid. Enerzijds wordt het gebruikt om de viscositeit te verlagen en anderzijds als spoel- en reinigingsmiddel. Met Poly Solv komt er een eind aan aceton en polyester vervuiling.

Tags: Chemisch reinigen - Chemische reiniging - Chemische schoonmaakmiddelen - Emulsiebreker - Geurhinder - Inox beitsen - Olie waterafscheider - Ontmosser - Roest verwijderen - Stank verwijderen - Waterafscheider - Waterafscheider compressor - Waterbehandeling