Decap Alu

Oplossingen > Specialities > Decap Alu >
  • Decap Alu 3
  • Decap Alu 4
  • Decap Alu 5

OMSCHRIJVING :

Decap Alu is een krachtig, vloeibaar en snelwerkend afbijtmiddel voor het verwijderen van diverse verven/lakken en lijmen.


EIGENSCHAPPEN :

Bevat geen zuren.
Vlampunt > 0°C


VOORDELEN :

Door zijn snelwerkende eigenschappen kan het product in de meeste gevallen als ideaal vervangmiddel gebruikt worden voor afbijtmiddelen op basis van (verboden) Methyleenchloride.
Verwijdert traditionele poedercoatings met een laagdikte van 60-80 micron in circa 10 minuten.
Tast geen aluminium aan na een contacttijd van 3 uur. Enkel aluminium met een hoog silicium gehalte kan na de behandeling een zwart aanslag vertonen. Als het onderdeel wordt gespoeld met Tidy Up zal deze aanslag verdwijnen.
Het product kan ook toegepast worden op composiet materiaal. Indien het composiet materiaal gelijmd is moet men wel voorkomen dat het product in aanraking komt met de lijm omdat deze dan oplost.


TOEPASSING :

De inwerktijd is afhankelijk van de aard (verf- / lak- of lijmsoort) en mate (laagdikte) van de te verwijderen verf / lak of lijm.
Dompel het te behandelen onderdeel / object in een bad met onverdund product.
Voor lijmen: Laat het inwerken tot de lijm week wordt en verwijder de losgekomen lijm met een spatel. Vervolgens het object nog eens schoonwrijven met een doek (bevochtigd met MP Stripper GP) en vervolgens laten opdrogen.
Voor lakken: Laten inwerken tot de verf / lak loskomt van het onderdeel / object en 
naar de bodem van het bad zakt. Vervolgens afspoelen met zuiver water, schoon product of een alkalische oplossing en afdrogen / laten opdrogen.
Het product tast dichtingen aan. Hostaflon dichtingen zijn het best bestand tegen aantasting.

 
VOORZORGSMAATREGELEN :

Wij raden aan om steeds chemisch resistente handschoenen en beschermende kledij te dragen alsook voldoende ventilatie te voorzien.
Contact met water vermijden om aantasting te voorkomen.
Steeds schudden voor gebruik.


VEILIGHEID : 

Raadpleeg steeds gepaste MSDS voor gebruik

HS-Code : 34021200

Verpakking :
  • 25 Ltrs
  • 210 Ltrs

Wij adviseren u het te reinigen object vooraf op resistentie te testen

WVT Industries is een gespecialiseerde fabrikant van chemische producten. Aanwijzingen voor het gebruik en de toepassing van de chemische producten worden versterkt in goed vertrouwen. Deze informatie is gebaseerd op ervaring en onderzoek, maar is niet bedoeld als definitieve verklaring voor het gebruik van de chemische stof of kan worden aanschouwd als het volledige proces advies. Terwijl het bedrijf, haar management en medewerkers hun kennis delen en aanbevelingen geven, kan deze informatie nooit aanleiding geven tot aansprakelijkheid of gevolgschade van derden. Alle gegevens die versterkt zijn met betrekking tot de chemische stof stelt de klant niet vrij om het product en de gebruiksaanwijzing te inspecteren om zelf de geschiktheid van het product voor het bedoelde gebruik te bepalen.